Vaarregels

Dit jaar wordt er tijdens de Hollandia Roeiwedstrijden (en alle andere nationale wedstrijden op de bosbaan) gestart in baan 1 t/m 6. Tijdens de time-trial wordt gebruik gemaakt van één baan. Dit is in dit geval baan 1, met uitwijkmogelijkheid naar baan 2. Baan 0 is verboden. Afhankelijk van de weersomstandigheden tijdens de wedstrijd kan besloten worden de baan anders in te delen. Indien dit het geval is, zullen afwijkende verkeersregels bekend gemaakt worden op de baan en op deze pagina.


Vrijdag: Timetrial op één baan (baan 1)

Let op: De banen voor de timetrial worden gekozen aan de hand van de windrichting. Vooralsnog lijkt het erop dat de wind stabiel is, maar er bestaat een lichte kans dat de wind nog draait. Blijf deze pagina en de aanduidingen voor de baanindeling die verspreid over het wedstrijdterrein hangen in de gaten houden. Als de windrichting sterk verandert kan besloten worden andere banen te gebruiken.
Trainen: Het trainen gedurende de wedstrijden is niet toegestaan.
Oproeien: Oproeien dient te geschieden in baan 7. Dit is de baan aan de overzijde van de finishtoren. Het is verboden om tijdens het in- of uitroeien mee te varen met een wedstrijd.
Warmroeien en Uitroeien: Warmroeien is toegestaan tussen de 500 en 1250 meter in baan 5. Bij uitroeien dient men voor de 1500 meter rond te maken en uit te roeien in de daarvoor aangewezen baan 5.
Timetrial: De timetrial zal plaatsvinden over 1900 meter in de baan 1, opgelopen ploegen worden geacht uit te wijken naar baan 2 voor oplopende ploegen. Gebruik van baan 0 – zowel met bladen als de boot – is verboden. De start zal zijn op de 100 meter lijn en wordt voorafgegaan door een vliegende start op aanwijzen van de voorstarter.
Overtredingen: Overtreden van de verkeersregels kan bestraft worden.
Baankaart time-trials
Baankaart time-trials


Zaterdag / zondag: Boord-aan-boordraces onder normale omstandigheden (gebruik van banen 1 t/m 6)

De Bosbaan beschikt, inclusief de oproeibaan, over 8 roeibanen. Wedstrijden worden gestart in de banen 1 t/m 6.
Trainen: Het trainen gedurende de wedstrijden is niet toegestaan. Het is niet toegestaan om in de middagpauze te trainen.
Oproeien: Oproeien dient te geschieden in baan 0. Dit is de baan aan de zijde van de finishtoren. Ploegen dienen ruim (250 meter) voor een aankomende wedstrijd te laten lopen. Het is verboden om tijdens het in- of uitroeien mee te varen met een wedstrijd.
Warmroeien: Warmroeien is toegestaan tussen de 250 en 1250 meter in de daarvoor aangewezen banen 6 en 7. Warmroeien in de banen 1 tot en met 5 is te allen tijde verboden.
Uitroeien: Bij uitroeien dient men voor de 1500 meter rond te maken en uit te roeien in de daarvoor aangewezen banen 6 en 7.
Overtredingen: Overtreden van de verkeersregels kan bestraft worden.
Weersomstandigheden: Als de weeromstandigheden dat vereisen kunnen de wedstrijden in de banen 2 t/m 7 of 0 t/m 5 worden gestart. Op dat moment zullen afwijkende verkeersregels bekend gemaakt worden op de baan.
Baankaart 2K
Baankaart 2K